Over Tim

Zebra-management door Tim Claes

Tim Claes (1975) kan terugblikken op twintig jaar managementervaring bij onder andere Axias, Real Software, Realdolmen, Idea en Astadia (Antwerpen, Brussel, Londen, New Delhi en Houston). Hij is getrouwd met Kim Van Damme, trotse vader van drie dochters, volleyballer, marathonloper… en staat vooral garant voor twee volle meters pure managementpassie.

In zijn Management Safari serie gaat Tim Claes op zoektocht naar de perfecte manager. Tijdens zijn expeditie komt hij tot het besef dat elke situatie een specifieke aanpak vergt… en dat het niet de klassieke roofdieren zijn die het verst geraken. Je hoeft echt geen leeuw of tijger te zijn om het ver te schoppen als manager. Als zebra, giraffe of flamingo kom je er ook wel!

Zebra Management. Verdien je strepen als manager” is het resultaat van Tims eerlijke zoektocht naar praktische antwoorden. Zwart op wit. Net zoals de zebra…”

De zebra, giraffe en flamingo staan elk in een deel van de Management Safari serie symbool voor een specifieke management aanpak. Ze steunen daarbij wel alle drie op dezelfde fundamenten. Als manager moet je immers altijd je mensen laten groeien, resultaten halen en een duidelijke strategie uittekenen. Dat blijkt in de praktijk echter vaak even complex als uitdagend. De Management Safari serie verschilt van andere managementboeken omdat het inzicht biedt vanuit driedimensionaliteit: het wonderlijke samenspel van mensen, strategie en uitvoering. Wat valt daarbij op? Dat alles met alles te maken heeft!

“Giraffe Management. Steek je nek uit als manager” is het resultaat van Tims zoektocht om een ingrijpende digitale transformatie tot een goed einde te kunnen brengen. Dat je daarbij voortdurend het overzicht moet kunnen houden mag wel duidelijk zijn. Inderdaad, net zoals de giraffe…

In “Zebra Management. Verdien je strepen als manager” draait het om de vraag: hoe buig ik als manager een quasi hopeloze situatie om naar eentje waarop ik weer verder kan bouwen?

Nu beschikbaar!

In “Giraffe Management. Steek je nek uit als manager” draait het om de vraag: hoe buig ik een status-quo situatie om naar eentje waarop het bedrijf én ikzelf als manager binnen een grote organisatie terecht fier kan zijn

Lancering: 8 oktober 2019

In “Flamingo Management. Zet je roze bril op en balanceer” draait het om de vraag: hoe integreer ik vandaag de business trends van morgen? Of, hoe kan ik zelf de disruptie creëren?

Wordt verwacht in 2020

Tim Claes blikt eerlijk en rechttoe rechtaan terug op enkele bijzonder intensieve werkjaren en schetst daarbij een totaalplaatje zonder in dogma’s te vervallen. De Management Safari reeks leest als een roman afgekruid met handige bruikbare business-perspectieven en tips. Kortom, een bron van inspiratie en stevig naslagwerk voor elke manager! ‘A clear case of inspiring business storytelling!’